I’m fine?

 

e3da1232a786ba16aee4fea8c2148abd

Hoe vaak zeg je I’m fine, maar dat je het eigenlijk niet meent? En hoe vaak hoop je dat iemand dat hoort? Het is een sociaal iets dat we zeggen dat het goed gaat als iemand er naar vraagt. Maar waarom eigenlijk? Wat is er verkeerd met zeggen dat het oké gaat? Of dat het even niet oké gaat?

Ik merkte dat ik het vaak zei om anderen niet tot last te zijn. Vrienden, familie. Gaat goed hoor. Terwijl je van binnen kapot gaat. Dat je juist twee armen om je heen kunt gebruiken. Even een peptalk, even een steuntje in de rug. Maar ik loog niet alleen tegen hen, ik loog ook tegen mezelf. Ik erkende niet hoe ik me voelde, ik erkende niet dat ik doodmoe was, dat ik verdriet had, dat het even niet goed ging. Tot het moment dat ik het wel kon, dat ik wel mijn gevoel moest erkennen. Dat ik om hulp moest vragen. Help mij, ik heb je nodig. En toen ik dat zei werd ik door iedereen gehoord.

Het is lastig om te zeggen dat het even niet goed gaat, soms vraagt de situatie om even te liegen. Simpelweg, omdat je geen zin hebt om in tranen uit te barsten. Alleen heb ik iets wel bereikt met eerlijk te zijn, met toegeven aan hoe ik me voel. Ik krijg lucht, ruimte. De mensen die ik liefheb laten weten dat ze er voor me zijn, dat ze willen helpen waar ze kunnen. Wanneer ik nu zeg dat het goed gaat kijken ze me aan om te zien of ik niet stiekem save me zeg.I'm fine - save me

 

3 thoughts on “I’m fine?

  1. Kim schreef:

    Wat heb je dat mooi geschreven, precies zoals het is! ?

  2. Petra schreef:

    Klopt helemaal, zo ben je echt?

  3. Lara schreef:

    Prachtig geschreven mop! En inderdaad je kan altijd je hart komen luchten if u need it <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *