Sky – bijzonder, ontroerend en prachtig

‘Dit is jouw moment om een vlinder te zijn.’

thumb_IMG_5984_1024 Donderdag 16 juni 20.00 uur in Theater Amsterdam. Sky de musical. De allereerste 3D musical. Wat moesten we hier van verwachten? We lazen in het programmaboek dat John Ewbank en Kees Abrahams jarenlang aan deze productie hebben gewerkt. Met een script geschreven door Sarah Miles en een fantastische cast die de voorstelling fenomenaal neerzetten een prachtige avond om naar terug te kijken.

Maar waar gaat het nou over? De voorstelling Sky speelt zich af in de tussenwereld van leven en de dood. Sky wordt gepest, getreiterd op school en ze neemt een overdosis. In deze tussenwereld ziet ze haar vader weer die overleed toen ze klein was. Het eerste weerzien is al ontroerend en de voorstelling is nog maar net begonnen.

Middels grote schermen die verplaatst kunnen worden worden, komen we in die 3D wereld terecht. We zijn in het ziekenhuis, op de school van Sky, in de tussenwereld. Het 3D-effect is duidelijk van toegevoegde waarde. Het zorgt ervoor dat je in de voorstelling gezogen wordt, dat je meeloopt in het bos. Ook de liedjes, deels al uitgebracht door Marco Borsato zijn echt een meerwaarde. Het verhaal en de liedjes vloeien in elkaar over, waardoor je geboeid blijft kijken.

Na de pauze komt de voorstelling bij mij op een hele andere manier binnen. Die tussenwereld, die ken ik. Sky ligt in een coma en dat lag ik tien jaar geleden ook. Ook mama en Kim voelen de herkenbaarheid in ons eigen leven, wat voor traantjes zorgt. We blijven kijken hoe een vlinder zich ontpopt.
thumb_IMG_5991_1024
Daar ben ik misschien nog het meest van onder de indruk. Die vlinder, die vriend die Sky helpt heeft een belangrijke plaats in de voorstelling. En dat wist ik niet. Zoals de meesten wel zullen weten, heb ik een bijzondere band met vlinders en hier kwam dat gevoel weer helemaal samen. Het klopte gewoon allemaal.

De makers van Sky hebben iets totaal nieuws geïntroduceerd in de theaterwereld. Hoe mooi er gewerkt kan worden in een theater met 3D. Maar ook de cast die perfect getimed alles neerzet en de voorstelling draagt. Heel erg veel bewondering voor.

Sky is tot 30 juni te zien in Theater Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *