Het is beter sinds jij hier bent

‘You’re my favorite thing
All the happiness you bring
It’s a better place since you came along’

Na mijn vorige blog wilde ik deze blog over totaal iets anders laten gaan. Het onderwerp helden was door het liedje van Rachel Pattern snel gekozen. Iedereen heeft immers een held in zijn of haar leven. Soms komen ze uit films of uit een boek, voor sommigen is het een acteur of iemand uit hun directe omgeving. Deze blog gaat over mijn twee helden: mijn lievelingsclowns.

Vorige zomer liep ik voor mijn opleiding stage bij Stichting CliniClowns. In mijn eerste week ontmoet ik de clowns met wie ik het meest zal gaan werken. Na mijn eerste stageweek krijg ik een filmpje opgestuurd. Een filmpje van de twee clowns die ik de vrijdag ervoor had leren kennen. Ze introduceerden zich met een liedje als mijn lievelingsclowns. En dat maakten ze die zomer meer dan waar. Ik mocht meehelpen met het maken van filmpjes, kattenkwaad uithalen, maar was ook diegene bij wie ze hun hart konden luchten als dat nodig was.

Deze twee mannen, die zonder hun clownsneus op ook fantastisch zijn, leerden mij onbewust mijn creativiteit te ontwikkelen en ze vertelden over de liefde voor het clownsvak. En ze gaven mijn het mooiste inzicht wat ik kon krijgen. Dat ik goed genoeg ben als ik mezelf ben. Ik ben niet eigenwijs, maar ik heb een eigen wijze.

Inmiddels zijn we een jaar verder en hoewel ik er al lang geen stage meer loop, heb ik nog steeds contact met ze. Zij zijn nog steeds mijn lievelingsclowns en ik ben nog steeds hun lievelingsstagiaire. Zo ging ik vandaag met ze lunchen. ‘Is het niet vreemd om hier te zijn?’ Ik kom er nog regelmatig, doordat ik na mijn stage door ben gegaan met vrijwilliger. En ja het is wat vreemd, maar het klopt. Dit is waar ik wezen moet.

De twee mannen vragen hoe het gaat en hebben ook mijn blog gelezen. Een burn-out, een eetstoornis, maar nog steeds mijn lach op mijn gezicht en positief ingesteld. De ene dag beter dan de ander. En zij vertellen mij over alle ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn. Technisch gezien wordt er steeds meer mogelijk en met twee creatieve breinen als die van hen zijn er volop ideeën. We halen herinneringen op aan de momenten die we samen beleefd hebben. Even alle zorgen opzij en even weer genieten.Superhelden quote 2

De vraag blijft echter waarom dit nu helden zijn? En die vraag is lastig te beantwoorden. Misschien zit het hem in het feit dat ze er precies zijn op het juiste moment zonder dat ze zich dit beseffen. Of dat ik mezelf door hun ogen kan zien. Dat ik de liefde voor hun vak mag delen. Misschien omdat zij precies zijn waar Stichting CliniClowns voor staat, dat magische moment. Of gewoon, omdat ik ze in mijn hart gesloten ben. Ze zijn mijn helden, omdat sinds zij er zijn mijn leven een stukje beter is.

One thought on “Het is beter sinds jij hier bent

  1. Nellie schreef:

    TOP toppertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *