Volg je hart, volg je geluk

You don't always need a plan
Lief dagboek,

De tekst hierboven staat in  de Body & Mind-zaal van de sportschool waar ik sport. Vorig week raakte de tekst mij. Het deed iets bij mij diep van binnen en ik wist niet precies waarom. Nu een kleine week later kan ik je dat vertellen.

Lindsay de planner, alles in de puntjes voorbereid, weet wat ze wil en wat haar doel is. Door schade en schande wijzer geworden dat een plan een plan is en dat je daar altijd van af kan wijken. Maar het is nog iets anders. Een plan maak je meestal met je verstand.  Dat staat haaks op wie ik ben, een gevoelsmens.

Jarenlang volgde ik mijn hart tot op mijn zestiende mijn hart gebroken werd. Verpulvert met een staafmixer. Echt geen pen zou kunnen beschrijven hoeveel verdriet ik toen heb gehad. Ik dacht dat wil ik nooit meer. Kortom ik schakelde over op mijn verstand. En het nadeel heb ik daar inmiddels ook van ondervonden. Je verstand kan het immers altijd goed praten, uitleggen, onderbouwen, de zaak van meerdere kanten bekijken. Terwijl ik in mijn hart al wist welke keuze ik wilde maken. Alleen dat hart van mij had mij al eens in de steek gelaten, dus ik durfde er niet op te vertrouwen. Een ezel stoot zich immers niet twee keer aan dezelfde steen, laat staan Lindsay.

Mijn verstand zorgde voor angst en het is algemeen bekend, angst is een slechte raadgever. Uiteindelijk besloot ik toch om naar mijn hart te luisteren en zette een punt achter een relatie waarin ik niet gelukkig was. Het bleek de beste beslissing die ik ooit had gemaakt. De relatie die ik had, bleek niet goed. Laten we zo zeggen, niet goed voor mij. Ik was mezelf niet, kon niet zijn wie ik wilde zijn. En ik heb er hard aan moeten werken om dat weer terug te vinden. Dat doe ik nog iedere dag.

Niet iedereen heeft mijn keuze direct begrepen. Jullie hadden het toch zo goed samen? Echter niet iedereen laat altijd het achterste van zijn tong zien (lees Lindsay). En de emmer was toen vol. De reacties van mensen zijn vaak ook vanuit het verstand gezien. Je hart, je gevoel, is immers een complex iets. En ik begrijp er ook nog lang niet altijd wat van (wish I did). Maar ik heb wel altijd achter de keuze kunnen blijven staan die ik met mijn hart gemaakt heb. Hoe moeilijk de keuze ook was.

Soms kun je alles nog zo mooi plannen in je leven en dan blijkt toch dat je plan niet werkt. Het belangrijkste is dat jij je hart blijft volgen, hoe moeilijk dat soms is. Gewoon vertrouwen en zien wat er gaat gebeuren. Het komt wel goed. Ik denk namelijk oprecht dat je hart volgen de weg naar je geluk is.

Liefs, Lindsay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *