Zeemeerminnenhaar

IMG_6144Een studiegenoot noemt mijn haar altijd zeemeerminnenhaar. Lang, beetje slag en een volle bos. ‘Mag ik even aan je haar zitten?’ Ik vind het heerlijk als iemand door mijn haar kroelt dus geen probleem. En toen kreeg ik een plan…

Na drie operaties in één jaar tijd was mijn haar niet meer wat het was geweest. Het was zwaar beschadigd en elke keer als ik naar de kapper ging moest er een flink stuk vanaf. Door goede verzorgingsproducten te gebruiken werd mijn haar weer sterker en gezond. Daarnaast begon mijn haar in snel tempo lengte te krijgen. Aangezien ik vaker te horen kreeg dat ik zulk mooi haar had wilde ik er meer mee doen en besloot het te laten groeien. Zo lang dat ik het kon doneren aan Haarwensen, een organisatie die met gedoneerde haren pruiken maakt voor kinderen die dit nodig hebben. Dit moest toch niet zo moeilijk zijn?

Dat bleek nog flink tegen te vallen… Vorige week was ik mijn lange haar zat. Het was lang en zwaar en ik had er steeds vaker last van. Het hing in de weg. Ik had het geprobeerd, maar ik wilde de schaar er in, er een stuk vanaf. Zo gezegd, zo gedaan en ik belande in de kappersstoel van Jorina. Toen ik daar uitlegde wat ik geprobeerd had begon ze mijn haar op te meten. ‘Lindsay het is lang genoeg. Als je het nog steeds wilt doen houdt je dit als lengte over.’ Die lengte was iets korter dan ik had bedacht, maar ik kon wel doen wat ik wilde. Niet doelloos mijn haar in de prullenbak, maar er een tweede leven aan geven. ‘Doe maar.’

IMG_6336Vlechten erin en Jorina zette de schaar boven het elastiek. ‘Weet je het zeker?’ Nou, spannend vond ik het. Ik had al lang geen kort koppie gehad, hoe zou dit me staan? Als die schaar erin zat, kon ik niet meer terug. ‘Nee, ik weet het niet zeker, maar doe het maar.’ En de schaar deed zijn werk. Ik deed wat ik wilde, ik kreeg de kans om mijn zeemeerminnenhaar aan iemand anders te geven. Om een kind blij te maken met een pruik waar mijn haar in verwerkt zou worden.

Nadat de vlechten eraf waren zorgde Jorina voor een leuk kapsel. Het staat nog leuk ook! Ja, ik moet er aan wennen. Als ik mijn hand door mijn haar haal hoeft dat ineens niet meer zover. Twee dagen na de knipbeurt miste ik even mijn lengte, maar bij de gedachte wat ik had gedaan verscheen er weer in lach op mijn gezicht. En de reactie’s op mijn nieuwe kapsel. Wauw! Nooit verwacht dat zoveel mensen dit plan zo gaaf zouden vinden…

IMG_6333

One thought on “Zeemeerminnenhaar

  1. Jorina schreef:

    Superleuk stukje Lindsay! Vond het erg leuk om te doen! Een veel plezier met je nieuwe kapsel! En je haar krijgt zeker een mooie 2de kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *