Lindsay, je bent nu echt een clown!

We zijn een Mona-toetje aan het eten als Salma haar neus in de rode saus doopt. ‘Kijk mijn neus is rood!’ Ik pak een rode clownsneus uit de la en zet hem op mijn neus. ‘Lindsay, je bent nu echt een clown!’ Een blog over ongeremd kindergedrag, keten en dat je nooit oud genoeg bent om gek te doen.

Mama past op een dagje op Salma en Yasmine, twee zusjes van vijf en acht jaar van een vriendin van haar. Ik ga een weekend naar mijn ouders en de twee kids halen me samen met mijn moeder van de trein. In Parijs hadden ze al treinen gezien, maar ze hadden nog nooit de gele NS-treinen van dichtbij bekeken. Mijn hondje Joey had ik gelukkig vast, want ze hebben een beetje schrik van Joey, gedurende de dag verandert dat. Na een halfuur zelfs al, want Joey mag in de auto tussen hen in zitten. Knotsgezellig dat ze het vinden.

 

IMG_6438

 

Na een middag knutselen, springen op de trampoline en knuffelen met Joey is het tijd voor het avondeten: pannenkoeken. Je zou denken dat ze moe zijn, maar nee hoor, ze kletsen de oren van je hoofd. Salma zit op de ‘praatstoel’ en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Kortom met stroop namen op pannenkoeken, smileys en andere gekkigheid. ‘Lindsay, je doet echt gek.’ Salma heeft de grootste lol en waar ze in het begin nog een beetje de kat uit de boom keek ben ik inmiddels het klimtoestel geworden. Na het eten van het toetje en de modeshow met de rode neuzen is het tijd voor een film op de bank. Tevreden gaan de meisjes douchen en naar bed waar ze een film kijken, maar al snel vallen ze in slaap.

Rond half 12 worden ze uit hun slaap gewekt om weer naar huis te gaan en ze zijn gelijk alert. Ze vertellen hun ouders hoe leuk het was en hoe gek Lindsay deed. Twee kleine slaaphoofdjes met een smile van oor tot oor. En dat kleine clowntje in mij straalt ook en kijkt terug op een mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *