TGH #2: we zijn gestart

Op maandag 29 augustus is de kick-off van mijn 50 days of Green Happiness. De zondagavond ervoor alvast mijn Cake for Breakfast gemaakt, aangezien deze in de oven afgebakken moet worden. Ik merk vooral dat ik er heel veel zin in hebt, ben benieuwd of het gaat bevallen en of ik alles lust. En hoe zou vegan eten mij bevallen? In deze blog deel ik je mijn eerste ervaringen.

IMG_6538
Allereerst die taart. Wat is die lekker! Vult goed en is ook zeker een blijvertje. Misschien zelfs leuk om voor een verjaardag te bakken. Zo simpel is het immers niet. Op de eerste dag is het wel even puzzelen, omdat er in de Creamy Green Soup avocado zit, iets waar ik allergisch voor ben. Vervangen door een halve courgette (wel drie porties hoor) en was ook prima te doen. Ik merk wel dat ik moet wennen aan de pure smaken. De eerste dag heb ik een beetje hoofdpijn en ik merk dat ik de eerste dagen in de middag een suikerdipje heb. Ontwenningsverschijnselen, dus we zetten gewoon stug door.

IMG_6536Geen vlees, vis of dierlijk product eten leek me altijd een uitdaging als ik het van anderen hoorde, maar met de recepten van Merel en Tessa valt het eigenlijk wel reuze mee. Ik moet zelfs zeggen dat ik het helemaal niet zo mis! Dus dat is dan ook weer mooi meegenomen.

IMG_6543Wat mij extra motiveert is de Facebook-groep die ik heb aangemaakt voor iedereen die 29 augustus of 1 september begint met zijn of haar 50 days. Vragen worden beantwoordt, heerlijk opgemaakte borden en iedereen zegt. Vol, wat veel! Het is ook echt veel eten, vaak heb ik niet eens behoefte aan de tussendoortjes. Behalve die in de avond, die vind ik wel fijn. Normaal kon ik wel snoepen in de avond omdat ik moe was en ik had het ‘verdient’. Nu kijk ik uit naar het volgende gerecht, omdat ik het tot nu toe allemaal zo lekker vindt. En zeg nou zelf, als je die foto’s ziet, dat wil toch iedereen eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *