Vertrouw op mij

Wanneer ik een pakketje op de deurmat van Bol.com zie liggen twijfel ik. Ik had toch niks besteld? Ik pak het doosje op en zie mijn naam erop gedrukt staan. Dus het is voor mij. Maar ik had toch niks besteld??? Ik maak de doos open en zie iets ingewikkeld in cadeaupapier. Een cadeau? Van wie dan? Op de kaart die bij het cadeau zit staat een liefdevolle boodschap van een van mijn beste vriendinnen. Tranen schieten in mijn ogen. Wat mag ik toch dankbaar zijn met zoveel liefde om mij heen.

IMG_6550
In het cadeaupapier blijkt een boekje te zitten waarop de titel strijkt: Vertrouwen. Een boek wat een onderdeel uitmaakt van Essentials – je geloof leven. Een bijbelstudieserie voor vrouwen over dingen die er toe doen. Een knipoog van God, precies op het juiste moment. Als altijd.

Ik heb nog nooit eerder een blog geschreven over mijn geloof, over het geloof. Wellicht komt het doordat ik mij dan heel kwetsbaar voel. Kwetsbaar in een maatschappij waarin Zijn naam door zoveel mensen genoemd wordt. Alleen vaak in een ongepaste situatie. Er wordt gevloekt met Degene die ik zo lief heb.

Toen ik mijn burn-out kreeg vond ik het lastig om God hierbij te betrekken. Ik snapte het oprecht niet. Waarom moest ik zo ontzettend hard onderuit gaan? Achteraf merk ik dat ik boos op Hem was. Ik legde mijn leven in Zijn Handen en voelde het niet. Ik durfde even niet op Hem te vertrouwen. Wilde het allemaal alleen doen. En door het krijgen van dit boekje, door het te lezen, weet ik dat ik dat niet hoef. Ik mag op Hem vertrouwen.

‘Vertrouw op de Heer met heel je hart, .. .. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg.’  Spreuken 3:5-6.

Soms is het lastig om te vertrouwen, om hoop te hebben. Dan is het zo mooi dat je die twijfel die je diep van binnen voelt mag delen met een lief vriendinnetje als deze. Dat ze kan zeggen dat twijfel erbij hoort, omdat je dat alleen maar dichterbij Hem brengt. Door mijn twijfel durf ik uiteindelijk weer te vertrouwen. Durf ik op Hem te bouwen. En precies op het moment dat het nodig is, krijg ik een knipoog en laat Hij zien dat Hij er is. Altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *