Rust houden met kruk en co

Tijdens een les Body Balance bij Club Pellikaan wil ik mijn been naar achteren strekken. Terwijl ik dat doe hoor en voel ik *knap* in mijn rechterknie en ik weet gelijk: dit is foute boel. Samen met de instructrice loop ik na de les naar de fysio toe die gelukkig nog in huis is. Die kan gelijk even kijken, maar er staat zoveel spanning op mijn knie dat hij het niet kan onderzoeken. Naar huis, koelen en de volgende dag terugkomen. Aangezien ik amper in staat ben om te lopen, word ik door iemand thuisgebracht. Wat een service!

img_6606

De volgende dag staat er echter nog steeds veel spanning op, dus de fysio durft niet te zeggen wat er aan de hand is. Een week rust nemen, op krukken lopen en blijven koelen. Na die week moet de huisarts de conclusie trekken dat er een scheurtje in mijn meniscus zit. Daar zijn we nog wel even zoet mee…

img_6563
Iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat rust houden niet echt mijn ding is. Een dag is al moeilijk laat staan een aantal weken. Toch is dat wat ik op dit moment aan het doen ben. Het frustreert me mateloos. Geen wandelingen met Joey, niet fietsen, niet sporten. Terwijl ik net lekker in mijn sportritme zat. En ik verveel me kapot. Niet lekker in mijn vel zitten, pijn hebben. Ik merk dat ik in de gevarenzone zit. Mijn eetstoornis kan nu makkelijker de leiding overnemen, wat ik zelf erg lastig vind. Maar vol goede moed ga ik door. Opgeven is geen optie.

img_6575
Hoe kom ik nu de tijd door? Gelukkig is school weer begonnen, dus ik kan me ook weer op mijn studie focussen. Daarnaast creatief bezig zijn. Kleuren, maar nog veel meer pixelen! En wat is dat nu weer hoor ik een aantal denken? Met pixelen kun je doormiddel van steentjes (2mm x 2mm) afbeeldingen namaken. Op dit moment heb ik het project ‘Vlindermeisje’ een tekening van Destiny Blue om te maken. De eerste platen zijn al af en met 25 platen wat gelijk staat aan 50.000 steentjes ben ik nog wel even bezig. Ik vermaak me voorlopig wel.

Hoewel ik niet kan wachten tot ik de krukken aan de kant kan gooien, kan herstellen en mijn sporten weer kan opbouwen…

One thought on “Rust houden met kruk en co

  1. Nellie schreef:

    Goed bezig Lindsay.
    Naast het pixelen zou je ook kunnen lezen, muziek luisteren, mij een brief sturen, nieuwe recepten opzoeken, een gedicht maken, een mooie kaart voor je ouders maken als felicitatie voor hun 25 jarig huwelijk, mij lastig vallen met telefoontjes of face book berichten……….en zo kan ik nog wel 101 dingen bedenken.
    Natuurlijk zit je daar niet op te wachten, moet je de tijd helemaal zelf invullen en je eetstoornis helemaal zelf te lijf gaan, maar als ik je kan helpen, hoor ik het graag.
    Voor nu een knuffel, (blijf lekker zitten) en heel veel liefs, Nellie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *