De . die een ; werd.

Lief dagboek,

Voor velen is vandaag een dag als alle andere. Voor mij zal 16 november nooit meer normaal worden. Dit jaar is 16 november extra raar, dit jaar is het op een woensdag. Net zoals elf jaar geleden…

Ik weet het nog zo goed. Ik stapte ’s ochtends op mijn fiets. Het was mistig, regenkleding aan. Onderweg naar school en als ik uit school kwam zou ik de cadeau’s voor mijn surprise kopen. We hadden in de klas de dag ervoor lootjes getrokken. Onderweg maakte ik een foto van de lucht. De wolken hadden een grappige vorm. Ongeveer tien minuten later was de klap, de klap die alles deed veranderen.

img_6741
Vandaag is het precies elf jaar geleden dat ik een ongeluk kreeg. Elf jaar geleden dat ik met 80 km/h werd aangereden door een bestelbus. Elf jaar geleden dat een politieauto het erf bij mijn ouders opreed. Om te zeggen dat ik het was. Ik was het meisje van het ongeluk. En het was de vraag of ik het ziekenhuis zou gaan halen…

Elf jaren zijn verstreken en deze dag kwam al elf keer voorbij. En elk jaar voelt het weer hetzelfde. Ik voel verdriet en ik ben blij. Ik kan lachen en huilen tegelijk. Elf jaar geleden werd er bijna een punt achter mijn leven gezet. Het werd alleen een puntkomma, want mijn leven ging nog verder. Vandaag vier ik het leven, hoe dankbaar ik ben dat ik het nog heb. Vandaag rouw ik om de dag die alles anders maakte. Vandaag voel ik even alles tegelijk.

En wie zich afvraagt, wordt het na elf jaar niet minder. Nee, 16 november verandert nooit. Nooit meer normaal, nooit meer hetzelfde. Maar 16 november want ben ik blij dat jij geen . zette, maar een ; werd.

Heel veel liefs, Lindsay

One thought on “De . die een ; werd.

  1. […] weken terug blogde ik nog over 16 november. De dag waar een punt achter mijn leven had kunnen komen. Echter het werd een puntkomma. De jaren […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *