Een bord vol slagroom

4 oktober 2016 waren mijn ouders 25 jaar getrouwd. Reden voor een feestje toch? Dit doen ze met een etentje met vrienden en familie. Een avond vol gezelligheid, lekker eten en een traantje. Ik loop zo goed als zonder krukken dus je zou verwachten geen gekkigheden. Niks bleek minder waar. Mama heeft net haar elleboog gebroken en de avond eindigt met Lindsay die in een bord slagroom geduwd wordt. Een avond met een lach en een traan, maar bovenal heel veel liefde.

papa-en-mama-25-jaar-getrouwd-1
We eten in ’t Voorhuys, een grandcafé, theater en hotel. Onze gastheer die avond is een oud-klasgenootje van mijn broertje. Precies zoals je verwacht als je in een dorp opgroeit. Al vrij snel komen de eerste gasten en begint het feestje. Papa en mama hebben gekozen voor een drie-gangen buffet en het eten is waanzinnig lekker. Ik heb de rol van fotograaf gekregen dus ik eet tussen het fotograferen door.


Vlak voordat het hoofdgerecht klaar wordt gezet is het tijd voor het cadeau van papa en mama. Het eerste cadeau wisten ze al. Ze hadden gevraagd of ik een trouwfoto van hen wilde pixelen. Maar liefst 40.000 steentjes, maar wat was het eindresultaat mooi. Papa’s reactie is echt schitterend zoals je op de foto ziet. Als een kind zo blij. Vervolgens een cadeau wat ze nog niet wisten. Als kids hadden we aan alle gasten gevraagd een herinnering aan papa en mama op te schrijven eventueel met foto’s. Hier hadden wij dan weer een album van gemaakt, die niet alleen door papa en mama, maar ook door alle gasten enthousiast doorgebladerd werd.

papa-en-mama-25-jaar-getrouwd-3

Als het toetjesbuffet opgediend wordt is het een groot feest, zoveel heerlijke lekkernijen. Aan het einde staat een bord vol met slagroom en aangezien een geintje moet kunnen vraagt mijn broertje om nog een bord met slagroom. Eerst gaat zijn gezicht erin, maar dan vraagt Salma van vijf jaar of ze mijn gezicht er in mag doen. Mijn broertje helpt maar al te graag…

img_7015

Aan het eind van de avond is iedereen voldaan en moe. En wel zo moe, dat Salma bij mij op schoot in slaap valt..

img_7014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *