insp;re

ff18f324aab9f160ddc0dcbb0cd390bf

Een schrijver kan kiezen om een zin door te laten lopen door een puntkomma te gebruiken. Of door het af te breken door de zin te eindigen met een punt. Sommige mensen komen in hun leven op een punt terecht waar er een punt gezet kon worden; zij ‘kozen’ er alleen voor om een puntkomma te zetten.

Twee weken terug blogde ik nog over 16 november. De dag waar een punt achter mijn leven had kunnen komen. Echter het werd een puntkomma. De jaren erna zijn niet altijd makkelijk geweest. Sterker nog ik heb ooit een depressie gehad, ik heb een burn-out gehad. Via via kwam ik op het Project Semicolon terecht, ook wel Project Puntkomma. Hierin staat de puntkomma symbool voor de keuze om te leven. Om nu toe te geven aan je verlangen om door te gaan, hoe zwaar de keuze soms ook was. Soms bekeek ik het dag voor dag. Elke nieuwe dag was weer winst. En inmiddels kan ik zeggen dat ik verliefd op het leven ben geworden.

Goed, terug naar Project Semicolon. Dit project werd gestart in 2013 door Amy Bleuel. Zij verloor haar vader die zelf een punt achter zijn leven zetten. Ze startte dit project om haar vader te eren, anderen pikte dit op deelde hun verhaal. Het project maakt dit taboe bespreekbaar zonder er altijd openlijk over te moeten praten. Om deel te zijn van alle mensen die een puntkomma zetten en om een inspiratie te zijn voor anderen. Je bent namelijk niet alleen.

img_7035
Geraakt en geïnspireerd door dit verhaal ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie. En daar kwam ik het woord inspire tegen; of eigenlijk insp;re. Een i was vervangen voor een puntkomma. Een beetje verscholen maar voor degene die het project kennen herkenbaar. Ik wist het meteen. Dit wordt mijn nieuwe tattoo. Ik houd ontzettend van het woord inspireren. Ik word graag geïnspireerd, maar hoop ook anderen te inspireren. Misschien doe ik het vandaag wel door middel mijn blog.

16 november, precies elf jaar naar dato liet ik insp;re tatoeëren. Het leven ging elf jaar geleden namelijk door. Geen punt, maar een puntkomma. Hoe moeilijk het soms ook was en hoe moeilijk het leven ook soms zal zijn. Immers dit leven is zo ontzettend mooi.

img_7034

Meer lezen over ‘Project Semicolon? Ga dan naar http://www.projectsemicolon.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *