Jij bent onmisbaar!

poster19 november was het dan eindelijk zover; de vrijwilligersdag van Stichting CliniClowns. Samen met een aantal medevrijwilligers en wat helpende handen van kantoor hadden we een dag vol activiteiten georganiseerd. Spelletjes, goede gesprekken, een rondleiding door het CliniClowns College. De pret kon niet op. En dat allemaal om dat ene te benadrukken. De vrijwilligers van Stichting CliniClowns zijn onmisbaar en jij dus ook!

In de aanloop na de vrijwilligersdag had ik al de nodige uren in de voorbereiding gestopt. We hebben met de organisatie de goodiebags ingepakt wat nog best een karwei was. Maar ook hebben we nagedacht over de aankleding, het programma, de wissels. Alles zou als het goed is van een leien dakje verlopen. En dat liep het!

Mijn taak op de dag zelf was als conducteur de tijd in de gaten te houden bij het onderdeel Vraag ‘m raak. Vijf medewerkers zouden deze vragen aan de vrijwilligers stellen. Wij willen jou leren kennen. Mijn twee lievelingsclowns zijn twee van deze vragenstellers. Persoonlijk gevraagd en vereerd dat ze dit wilde doen. Hoewel het clowns zijn, dragen ze vandaag niet hun neus. Het gaat namelijk om het contact tussen de vrijwilligers en de mensen achter de rode neus. Achteraf bleek dit ontzettend waardevol. Vanaf beide kanten. Hoe vaak ik de vraag kreeg ‘maar kunnen we nog niet even blijven zitten?’ Nee vandaag zou volgens deze conducteur alles op tijd gaan. Kon de NS nog wat van leren.

conducteur
De hele dag was de sfeer fantastisch! Afgelopen week kregen we een link waarin alle foto’s stonden. Wat een plaatjes zijn er geschoten en wat mag ik toch in een warm team werken. Ook al zie je lang niet alle vrijwilligers even vaak en ook al ken ik ze niet allemaal persoonlijk. We doen het samen en iedereen die dag had een gouden hart.

Wat voor mij het meest bijzondere aan deze dag was de aanwezigheid van mijn lievelingsclowns en mijn speciale clown. De clown die elf jaar geleden voor mij speelde. Twee mannen en een vrouw die voor mij zo belangrijk zijn geworden. Een speciaal plekje in mijn hart hadden gekregen. Als vrijwilliger ben ik onmisbaar voor CliniClowns, en deze mensen zijn onmisbaar voor mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *