Coppelia – ware schoonheid

img_7245Tijd voor ballet! Nee, ik ben geen grote balletkenner, maar vind het zeker leuk om te zien. Begin dit jaar zag ik mijn allereerste balletvoorstelling en woensdag 14 december de tweede. Dit keer ging ik met mijn beste vriendin naar Coppelia opgevoerd in het Nationaal Opera & Ballet te Amsterdam.

We hebben ons een beetje chic aangekleed, niet te chic, want overdag moeten we nog naar school. Voordat we na de voorstelling gaan, eten we een hapje op het Rembrandtplein en vervolgens mag het dan echt beginnen. Als je richting het gebouw loopt, wat aan de Amstel ligt, begint het al te kriebelen. Dit wordt een magische avond.

img_7267Eenmaal in de zaal begint de voorstelling. Het is adembenemend. Het decor heeft iets weg van popart, maar aan de andere kant zou het ook zou uit een kinderboek kunnen komen. De kostuums schreeuwen om aandacht, maar overschreeuwen niet. Zoals je dat verwacht is alles precies in harmonie.

Zwaantje, de eerste soliste van de avond, wordt deze avond gedanst door Igone de Jongh. Een ware balletster. Sommige zullen haar misschien van de televisie kennen, ze was namelijk ook een jurylid in het programma Dance, Dance, Dance. Anyway, in dit stuk danst ze prachtig. Hoewel we vrij achteraan zitten, knalt het er vanaf. Dat je zonder woorden zoveel verhaal kan overbrengen. Fascinerend.

De voorstelling heeft twee pauze’s en in de pauze’s hebben we het over de voorstelling. Het is strak, mooi, grappig en ergens ook herkenbaar. Het stuk gaat immers over de ware schoonheid. Zwaantje denkt namelijk dat haar verloofde Frans op de knappe Coppelia van de schoonheidskliniek valt. Maar als ze erachter komt dat Coppelia slechts een pop is verandert dat de zaak. Frans moet alleen wel bewijzen dat hij echt van Zwaantje houdt, maar als in een echt sprookje komt alles goed en leefde ze nog lang en gelukkig.

img_7266

Coppelia is te zien t/m 1 januari 2017 bij het Nationaal Opera & Ballet in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *