Joyfull life #1: Theaterliefde

img_7312
Een nieuwe categorie op de vrijdag! De mensen die mij goed kennen weten hoe erg ik van het leven kan genieten. Ook hoe ik onwijs er tegenaan kan trappen en die blogs lees je ook wel terug op de dinsdag. Echter wilde ik ook iets doen met mijn vrolijkheid en daardoor ontstond joyfull life. De eerste vrijdag van elke maand komt er een blog over iets wat mijn leven heel veel plezier brengt. En vandaag beginnen we met de eerste, mijn liefde voor theater.

joyfull-life-1Als er dan iets is waar ik heel gelukkig van word dan is het luisteren en kijken naar theatervoorstellingen. Het liefst toneel. Ik weet nog goed toen ik voor de eerste keer naar een echte theatervoorstelling ging. Het was in 2008, ik was vijftien. Samen met een vriendin ging ik naar Rome en Juli’s Posse, de hiphopversie van de Shakespeare klassieker Romeo en Julia. Na deze avond was mijn liefde voor theater geboren. Inmiddels ga ik zo’n tien keer per jaar naar een voorstelling en ik kan er echt naar uitkijken als het programma voor het nieuwe seizoen bekend wordt. Dat mijn bijbaan in een theater is, is voor veel mensen dan ook niet heel erg verwonderlijk.

met-matteo-pngQua acteurs is Matteo van der Grijn toch wel mijn favoriet. Hij speelt niet, hij transformeert naar zijn rol. Hij speelt niet boos, hij is boos en dat zie je in zijn hele lijf terug. Fascinerend vind ik dat. Dat je zo bloot op het toneel durft te staan. Ik kan daar vol bewondering naar kijken. Wat is dit goed! Hij speelde de hoofdrol in Rome & Juli’s Posse en hierin was ik al door zijn spel betoverd. Dat we na afloop ook nog eens de kans kregen om met hem op de foto mochten was een extra cadeau. Ik ben hem toen niet op de voet blijven volgen maar sinds een jaar probeer ik elk theaterseizoen minstens één voorstelling te zien waarin hij speelt.

Theater blijft een mooi vak. Je kunt wegduiken in een andere wereld. Misschien wel absurd of misschien juist heel erg realistisch. Het mag en kan allemaal. Het is maar net waar jij van houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *