2017: bring it on!

img_73562016, het jaar dat ik voor de eerste keer aan de beruchte goede voornemens zou gaan doen. En stiekem wilde ik wel iets geks doen. Misschien voor mij niet de grootste uitdaging, maar na mate ik vertelde over mijn idee werd het meer  en meer een statement. Ik zou een jaar lang geen alcohol drinken. ‘Lindsay, dat zou mij nooit lukken!’ of ‘Lindsay, dat is echt niet gezellig.’ Waarom zou ik niet gezellig zijn zonder alcohol? Ik ben geen groter drinker of iets. Misschien twee glazen wijn in de maand. Maar de reacties uit mijn omgeving, die vond ik het interessants. En ik heb gewoon mijn jaar volgemaakt! Was het lastig? Nee, niet echt. Het was wennen, voor zowel mijzelf als mijn omgeving. Gaande het jaar werd het steeds normaler. ‘O ja, Lindsay drinkt niet.’ Inmiddels heb ik mijn eerste glas wijn weer op, en toen werd het spontaan op Instagram geliked. Ben ik dan toch gezelliger met? 😉

Daarnaast had ik nog meer goals, zoals mijn blog die inmiddels lekker loopt, een aantal keer sporten, afvallen. En nee, dat is niet allemaal gelukt. Afgelopen jaar ben ik niet afgevallen wat ik wilde afvallen. Maar eigenlijk haalde ik in 2016 een veel grotere winst. Ik ben namelijk niet aangekomen. Door mijn eetstoornis kwam ik alleen maar aan en in 2016 heb ik daar hard voor gewerkt. Dat de weegschaal zegt dat ik niks ben aangekomen is voor mij de grootste winst!

its-not-about-your-goal-its-about-your-journey
Ik merkte op dat dit werkte. Mijn plannen per jaar, zoals ik de goede voornemers stiekem noem, hangen in mijn keukenkastje. Elke dag krijg ik een paar keer de reminder. Hier wil ik aan werken. Hier wil ik dit jaar mijn focus opleggen. En ook voor dit jaar zijn de eerste stappen alweer gezet.

img_7361Zo had ik de wens om te starten met personal training. Ik heb nog een knieblessure, maar ik merkte hoe fijn ik het vind als iemand meekijkt, zorgt dat je het maximale uit je training haalt. De eerste keer trainen heb ik er nu op zitten en trust me gegarandeerd spierpijn. Maar wat een heerlijk gevoel dat iemand mee kijkt en probeert het maximale uit je te halen. En extra fijn, mijn personal trainer kan ook meekijken in mijn voeding, dus hopelijk zetten we dit jaar de stap richting afvallen. 2017: bring it on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *