Got your back babe!

‘Lindsay, wat is je mail, wil je graag even iets sturen.’ ‘Geen probleem joh!’ En ik gaf mijn mailadres. Geen idee, dat ik een mail van drie kantjes zou krijgen. Drie kantjes vol met liefde, vol met gemis, vol met vriendschap.

Post krijgen is altijd leuk, of het nu via de brievenbus op je deurmat valt of dat iemand je een onwijs lange mail stuurt. Maar deze mail raakte me. Hij ontroerde me, gaf mijn traantjes van geluk. Ik had haar zo gemist.

De mail die ik kreeg was van een vriendin van de middelbare school. We waren vier handen op één buik. Niks en niemand kreeg ons uit elkaar en we hadden samen ook al een hoop mee gemaakt. We zagen bij elkaar de relaties strandde en we waren er voor elkaar. We waren samen boos, we waren samen verdrietig, we waren samen blij, we hadden samen lol. We waren samen altijd.

Alleen het contact verwaterde een beetje na de middelbare school. Zij ging in Leeuwarden studeren en ik in Utrecht. En ik ging ergens anders wonen. Ze was op mijn housewarming geweest, maar we zagen elkaar gewoon niet meer zo vaak. Niet meer vaak de eindeloze skype gesprekken, onze theemomentjes en ons gebabbel over wat er in ons leven rondging. En ik miste het, maar het lukte niet om elkaar te zien. Dat probeerde ik te accepteren, meer ik bleef onze vriendschap missen.

Tot die mail. De mail waar ik op had gehoopt, maar niet had verwacht. Ik heb die hele mail gedacht dat ze afscheid wilde nemen. Een punt wilde zetten achter onze vriendschap… Maar niks bleek minder waar. Ze had het zwaar gehad, met zichzelf in de knoop gezeten en wist niet goed hoe ze dit met mij moest delen. Ze wilde alleen alle moment zo graag weer terug. Ze wilde een punt achter het gemist zetten en er vol voor gaan. Geraakt als ik was stuurde ik een appje dat ik niks liever wilde, en dat ik nog uitgebreid op haar mail zou reageren. Ik was zo ontroerd dat ik niet goed wist wat ik terug moest zeggen. Maar al snel wist ik het. Laten we er voor gaan! En voor ik het weten zaten weer op Skype te kletsen met een kop thee. Hebben we gelachen, gehuild en waren we samen. Echte vriendschap gaat niet om de frequentie van elkaar zien of elkaar spreken. Het gaat erom dat je er voor elkaar bent als het nodig is. Soms op een afstandje en soms heel dichtbij. Got your back babe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *