Keep your body in balance

Af en toe een rustmomentje voor jezelf, ontspannen. Dat je alle gedachten die in je op komen kan laten varen. Volledig in het hier en nu zijn. BodyBalance is mijn momentje van bezinning.


Maar dat is het niet altijd geweest hoor. Nee, het was de reden waarom ik begin september een scheurtje in mijn meniscus kreeg. Ja, Lindsay had het voor elkaar. Met een van de rustigste sporten die er bestaan een knieblessure. Ik bedoel het is een combinatie van yoga, pilates en tai chi. Mij lukte het om daar een blessure te krijgen. Doodeng dat ik het weer vond om de eerste keer de les in te gaan. Wat als ik weer zo’n last zou krijgen en niet meer kon lopen van de pijn? Eens maar nooit weer. Gelukkig viel het mee en liep ik toen voldaan de les uit. Nog steeds kan ik niet alle oefeningen doen. Tenminste ik durf ze nog niet allemaal te doen. Het vertrouwen in mijn knie is nog niet helemaal terug, maar gelukkig wel groeiende.

Ik merk dat ik de les het lekkerst vind als het druk is en mijn hoofd overstroomt met gedachten. Rustig sporten en even in het hier en nu zijn. En misschien verwacht je het niet, maar de eerste keren had ik een spierpijn. Niet normaal. Maar zo lekker. Dit drukke kipje vind het namelijk lastig om te ontspannen. Om in het hier in nu te zijn. Misschien dat dit voor anderen veel makkelijker is, maar voor mij niet zo. Ik ben vaak bezig met de dingen die ik nog moet doen. De volgende stappen. En juist bij BodyBalance mag ik dat loslaten, mag ik heel even gewoon ik zijn en loop ik helemaal zen de zaal weer uit. Nog even een kop thee en dan heerlijk ontspannen mijn bed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *