Little stars

Joyfull life nummer drie alweer. Deze wil ik aan iets bijzonders wijden. De kleine sterren in mijn leven, de liefste vrienden om mij heen. De kleine lichtjes die schijnen op de dagen die voor mij zo donker zijn.

Je hebt voldoende quotes die over vriendschap gaan, maar een van de mooiste blijf ik ‘echte vrienden zie je niet, die staan achter je’ vinden. He klopt voor mij niet helemaal, bedoel zie mijn vrienden regelmatig, maar de kern van het verhaal dat ze achter je staan. Achter de keuze’s die je maakt, achter hoe jij je voelt. Als je achterover valt, als je breekt, ze vangen je op. En juist in deze dagen merk ik dat ik heel erg op ze mag leunen. Ik ben zo ontzettend dankbaar.

Een vriendin zei laatst dat ik er nu wel achter zou komen wie mijn echte vrienden zijn. Ik huilde tranen van geluk. De mensen die ik namelijk mijn vrienden noem, zijn stuk voor stuk echte vrienden. Ik kan ze altijd bellen en ik weet dat ze er altijd zullen zijn. En toch vind ik het heel lastig om mij daar aan over te geven. Ben ik niet te veel? Leun ik niet te veel op ze? Ik moet het meer zelf doen. Ja, deze tante is hard voor zichzelf. En dan is er weer een vriend(in) die zegt: ‘Linds, het is nooit te veel, je moet gewoon weten dat ik er voor je ben. Altijd’

En gelukkig zijn ze er niet alleen als het minder gaat hoor, juist ook op de mooie, grappige en hilarische momenten zijn ze er. Ik bedoel we lagen op de terugweg van een avondje uit dubbel van het lachen in de taxi. Waarom dat ook al weer was kun je hier lezen.

Maar welke mensen ik ook zeker wil noemen zijn degene van wie je het niet verwacht. Aan wie ik mijn verhaal vertelde en ze klaar voor me stonden. Wat er ook moest gebeuren. En hoe moeilijk ik dat ook soms vind, ik vraag het. Ik vraag of ik af en toe even op iemands schouder mag leunen. Ze laten mij niet vallen, hoe hard ik ook voor mijzelf ben.

Liefs voor al mijn lieve sterren, mijn kanjers, mijn helden. Wat zou ik toch zonder jullie beginnen? šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *